14 Ocak 2011 Cuma

hayat hep boyle olsa ..


Koru Beni ..

 Gunlerdir suren oksuruk nobetlerinden dogru duzgun uyuyamayan bebis, bugun gittigimiz kineterapistin uzun ugraslarindan sonra azda olsa kurtuldugu balgamlarindan olsa gerek kucagima mayistiktan en fazla uc dakika sonra daldi uykuya .. 
elleri yakamda basi gogsumde, tasiyamadigi goz kapaklarini hafifce aralayarak, o upuzun kirpiklerinin arasindan oyle bir bakis attiki bana " ben simdi gunlerdir hasret kaldigim upuzun uykuma daliyorum, sakin gurultu etme, beni rahatsiz etme ve beni rahatsiz etmelerinede sakin izin verme annecigim der gibi .. biraz ukala cokca yorgun ve hasta bir sekilde birakiverdi kendini uykunun kollarina ..

Kucukken bir turlu anlayamadigim annemin o koruma icgudusunu bir kez daha anladim o an
bir kez daha anladim anneligin ne demek oldugunu ..
O kollarimda uyurken dunyada olup biten herseyden korumaliydim onu .. herkesden canli cansiz butun nesnelerden,kisi yada kisilerden, telefon sesinden, kapi gicirtisindan, babasinin gurultusunden ..  cunku oyle savunmasiz oyle masumduki korumaliydim onu ..
O emanetti bana,  Yaradandan emanet ..
Sanki dunyanin en kutsal hazineleri bana emanet edildi kanin son damlasina kadar koruyup kollayacaksin dendide ben bu gorevi seve seve ustlenmis gibiyim o hayatimiza girdiginden beri .. Gucu hic tukenmeyen her an savunmada bekleyen hazir asker gibiyim ..

Annem geldi aklima, o sessiz sessiz uyurken .. Arkadaslarla her cikisimizda binlerce kez gec kalma, tanimadiklarinla samimi olma, bilmedigin kisilere guvenme tembihlerinin ardindan oflayarak evden cikislarim geldi aklima .. Ilk kez hak verdim anneme ilk kez kizmadim ...

Aksamlari ciktigimizdada neden biz eve donmeden bir turlu uyuyamadigini .. yaz gunu bile evden cikarken elime tutusturdugu ceketi .. geceleri 17 yasindaki koca kiz olmus ben denize zorlayarak icirdigi o balli sutleri  .. daha neleri neleri ..  ne cok seyi anladim ANNE olunca..

oyyy kucuk melegim sen rahat uyuyacaksin diye nerelere gitti yine yarim aklim  ...

5 Ocak 2011 Çarşamba

....................................

yengem yillar oncesinde kanser oldu .. tedavisi surdu senelerce .. tam iyilesti derken zaturre oldu, kanseri yeniden nuksetti onu kaybettik ..
ardindan esimin  teyzesini verdik rahim kanserinden topraga ..
cocuklugumun ismail dedesi girtlak kanseri oldu, iyilesemedi uzun sure onuda kaybettik ..
ve bugun bir telefon baska bir arkadasim annesini kaybetmis kanserden ..
daha gecen ay bir baska arkadasimin babasi kalp krizinden vefat etti ..
sekiz ay once iki arkadasim ayni donemde yenik dustuler kansere ..
olumle ne cok ic iceyiz aslinda ..
dibimizde hatta bas kosemizde olum 
hem ne kadar yakin hem ne kadar uzak 
cok kotuyum  bugun 
cok cok kotuyum bugun 
sekiz ay once vefat eden arkadasimin annesi ilik kanseriymis onu gordum bugun 
ben cok kotuyum bugun 
3 tane yavrusunu gordum olen arkadasimin bugun 
annanesinin kol kanat gerdigi uc yavruyu gordum bugun
hangi cumle teselli eder onlari
hangi soz kapatir iclerindekikanayan yarayi
hangi ilac dindirir sol yanlarindaki aciyi
bilemedim
ben cok kotuyum bugun 
misil misil uyuyan bebegime sarilip agliyorum saatlerdir 
icimin karanligini dokmeye sayfalar yetmez bugun 
ne olur Rabbim koru sen tum anneleri ve minik meleklerini ..
ne olur Rabbim koru sen tum anasiz yuvasiz kalmis oksuz ve yetimleri

4 Ocak 2011 Salı

Hep boyle kal



Hep Umutla bak gozlerime .. Hep Sevgiyle .. Hep Gulumse .. Ve sen hic degisme .. Hep boyle kal

Masumiyet




Ne tuhaf sey su bebek denen yaratiklar. Mohammed Bilalle hemen hemen her gun ya alisveris merkezine ya kisa bi yuruyuse yada bir dostumuza kahve icmeye gidiyoruz, maksat muhabbetten cok kendimizi evden disari atmak. Oyle iyi geliyorki bu kisa turlar sanki yenilenip donuyoruz evimize.
O dogdugumdan beri dikkatimi ceken birsey var 
Mesela ne zaman alisveris merkezine yada bir magzaya gittigimizden kucugunden buyugune herkesin ilgi odagi Mohammed Bilal oluyor. Normalde insanlarla konusmassiniz alisverisinizi yapar isinizi bitirir cikarsiniz ama yaninizda bir bebek oldumu bakivermissiniz ki birileriyle bir yerlerden dalivermissiniz bi derin muhabbete ..
Hele oglusumun cikarttigi tuhaf sesler var 
insani mest eden aaa vaavvvvv aguuuguuuuu sesleri :)
bugun alisverisimizi yaptik kasada bekliyoruz 
kasalarda bi sorun cikmis yaklasik 20 dakika bekledik halledilmesi icin .. Herkes gergin kizgin, herkesde bir yerlere yetisme telasi var.. Arkamizda asik suratli bir adam surekli uflayip puflamakta ve bizim ufaklik ufaktan ufaktan basladi aaaa agugu seslerine ve kendi kendine kikir kikir gulmeye ... Baktim asik suratli amca ogluma bakiyor ve adamin yuzunde bir tebessum gulumseme .. o gergin hava bir anda kayboldu sanki hemen girdik derin bir muhabbete.Torunlarindan bahsetti adam en kucugu 25 yasinda dedi .. dun gibi dogdugu gun dedi .. Icim sizladi o an 30 belki 50 sene sonrasi geldi aklima.
Daldim derinlere sonra dedim nerden nereye geldik, bi agugu seslerinden ..

Gece yatirmaya calisiyorum. Uykusu geldi huysuzlasti iyice , 6, 7 cesit uyutma cabalarim husranla ve asabiyetle neticeleniyor .. Uykusuzluktan olurken her yatagina koyma tesebbusumde karnini havaya dikip bagiriyor kikir kikir guluyor yine. Sinirleniyorum bagiriyorum ve en sonunda pes edip dayanamayarak o kikirdekle birlikte bende kikirdeye kikirdeye salona yol aliyorum.
Cunku ofkeyi, bagirmayi, siniri bilmiyor oyle masum masum guluyor ki dayanamiyorum, ne cok kirlendik diyorum affedemediklerim, unutamadiklarim aklima geldikce. 


 

Islerim yetismiyor sinirleniyorum 
Yorgunum sinirleniyorum
Uykusuzum sinirleniyorum 
Babaya vakit ayiramiyorum onun kaprislerine sinirleniyorum 
Ben ne kadar cok sinirleniyorum 
ve o masum yuze bakinca tum siniirim kayboluveriyer yerini aliyor bi gulumseme 
ne kadar cok ozlemisiz masumiyeti .. ne kadar cok dalmisiz gereksiz islere.. ne cok karanligiz biz buyukler ne cok kirliyiz onlarin masumiyeti karsisinda ...