30 Mayıs 2011 Pazartesi

Canimizin yarisi kuzenlerimiz ..

Evet daha neler neler oglusum bu ay ikinci kez abi oldu ..
2 hafta once, Yasemin yengemiz ve Seref amcamizin ikinci bebisleri Tarik aramiza katildi, gecen ayda buyuk halamizin oglusu Ademimiz gelmisti dunyaya .. Oglum abilik yapicak insallah kardeslerine ..
Mohammed Bial annanesinin ve dedesinin  2. torunu, Bilalden 5 ay buyuk bi yigenim var (kizkardesim canim cigerim bitanem Zeynep teyzemizin oglu)  Ubeydimiz var .. Beni ilk kez teyze yapan canimin yarisi, dogumuna sahit oldugum, ayrildiktan sonra gunlerce kokusu burnumdan gitmeyen, aklima geldikce icimi sizlatan minigim benim 





Babannesinin ve dedesinin ise 4. torunu ..
Buyuk amcamizin bir kizi Seliha ablamiz ve bir oglu Ihvan ali abimiz var .. ve kucuk amcamizinda bir kizi ve yeni dogan oglusu tarigimiz var.
Miyemimiz gozumuzun nuru ( Bilalin en iyi arkadasi ve Bilalden 11 ay buyuk olan kuzenimiz) 
Meryem Ranamiz cadimiz cingenemiz ama herseyimiz :)) 

  kucuk ablamiz ve kardesi Tarigimiz 

 
gittikce cogaliyoruz, buyuyoruz
oldum olasi severim buyuk aileleri, kardes gibi buyuyen kuzenleri, simsicak bayram sabahlarini, mutlu pazar kahvaltilarini, iftar sofralarini   ..
ama bir tarafimiz hep eksik, bir yanimiz hep gurbet .. senede 2 kez ancak goruyoruz annanemizi teyzemizi sevdiklerimizi .. bunuda sukur deyip avunuyoruz .. Mesafelerin onemi yok aslinda benim icin Rabbim saglik versin huzur versin ve bebislerimizin koca koca adamlar, anneler, babalar oldugunu gormeyi nasip etsin ..

9. Aydayiz

Oyle uzun ara veriyoruz ki nerdeyse 1 aydan once yazamaz oldum ..
Hayat Bilalle hizli degil  hiphizli akiyor, ne hizina yetisebiliyorum nede merak duygusuna ..Sanki bu dunyaya sirf birseyleri kesfetmeye gelmis, cok merakli bir bebek yada butun bebekler cok meraklilar ben ancak farkediyorum :) 







Strasbourgdan kucuk halamiz geldi carsamba gunu, super bi hafta gecirdik desek yeridir bol bol gezdik, yedik ictik, eglendik, Halamiz benim dolabim dolu hicbirsey almiycam dedi, bendeniz kilo vermeden bende hic birsey almiycam dedim ama olmadi. Aklimizda kalacagina dolabimizda dursun dedik ve bol bol alis ve veris yaptik  .. 
Bu ay oglumunda bir cok ilki oldu. Ilk kez fuara gitti, ilk kez hayvanat bahcesine gitti 



Yattigi yerden penguenleri izledi :)




Ilk kez bahce disinda bir yerlerde piknik yapti cicek saksilarindan bol bol toprak yedi, annesi onu susturabilmek icin arabada eline biskuviler verdi ve babasiyla annesi bu yuzden kucucuk kucucuuk kavgalar etti ... ve daha neler neler ..


...


7 Mayıs 2011 Cumartesi

8. ay kontrolumuz ..



Aslinda 8. ay kontrolune iki hafta once gittik ama ancak yazabiliyorum
oglusum 8 kilo 960 gram olmus ve 74 cm 
acayip gobegi var sanirim annesine cekecek :))) 


bebede super bi istah var ne bulsa agzina goturuyor .. karsisinda bir seyler yemek imkansiz,
bazen yemek saatlerimizde uyutuyorum .. bizim yediklerimize bayiliyor ucundan taddiriyorum devamini vermessem cildiriyor ..babasiyla bu konuda surekli kavgaliyiz 
hic birsey verdirtmiyor birak aglasin ilgisini baska yonlere cek her istedigini verme diyor .. 


disariya bayiliyor

ama artik dis kapida misafirlerimizi gecirdigimiz zaman yada babasi sabah ise gittigi zaman kapiyi kapatir kapatmaz cildirircasina aglamaya basliyor ..



uyumak icin kendi yatagini ariyor yada herhangi bi yatagi gecenlerde kayinvalidemlerde gece 4 e kadar uyumadi, odayi turladi durdu, ama evde yataga birakir birakmaz aksam sekiz bucukta hic aglamadan uykuya daliyor ... 
oglen uykularida cok duzenli ama illaki yatakda olacak ;)







koltuklara masaya tutunup kalkmaya gecen ay baslamisti son hiz devam ediyor koltuga tutunup uc adim atip dorduncude yere dusuyor 
babasi kask aldi kucuk bebekler icin olan oyun kasklarindan .. artik dussede cani acimiyor ..




yavas yavas bebeklikten cikmaya basladi .. birsey istediginde yapmazsam hemen kiyameti kopartiyor yaptigim andada sanki hic birsey olmamis gibi susuyor, ama yapilmayacak birsey ise asla yapmiyorum birakiyorum aglasin ...

 alttaki iki disten baska disimiz yok ustekiler henuz gelmedi


8. aydan simdilik bu kadar aslinda yazacak cok cok sey var ..kalani  bir dahaki posta ....

biz geldik ..

nerdeyse 1 ayi gecmis yazmayali ..
tembellikten degil inanin kosturmaktan firsat bulamiyorum 
neler neler birikti 1 ayda 
en son kuzenimizin dogumu icin gitmistik belforta 
gecen hafta tekrar gittik cunku ADEM bebemiz geldi dunyaya :)) 
gorumcem dogum yapti bebis 3.260gr 52 cm, Bilal 4 kilo dogunca ADEM bebe bana pek bi kucuk geldi, 8 ayda unutmusum Bilalin bebekligini kendimi pek bi acemi gordum ..
ADEM bebegimiz cok seker cok tatli sadece ayaklarinda bi problemi var insallah alciyla ve atellerle duzelecek bebegimize bol bol dua istiyoruz bu postu okuyan arkadaslarimizdan  ... 
dunyadaki en guzel koku bebek kokusu .. mis gibi, insanin kucagindan birakasi gelmiyor ..
onu gorunce 2. yapasim geldi ;))