14 Şubat 2011 Pazartesi

yari yasimiz :))





bugun tam tamina 6 ayligiz :)) 
buyudukce uslanacagimiz yere dahada mi kuduruklasiyoruz  ne
ne cabuk gecti koca bir senenin yarisi anlayamadim anlayamadik ..
bu gunlerde kafamiz ek gidalarla, oglusumun yurutec sevdalariyla, sutumuzun yetip yetmemeleriyle karma karisik ..  tum dis seslere kulaklarimi kapatip icimden geleni yapiyorum :))
hatmetmedigim inter sitesi, bebek kitabi, fikir almadigim arkadasim kalmadi desem yalan olmaz ..
sadece ic gudulerimi dinlemek istiyorum 
bebem iki aydir ayni kiloda, bir gram ne aldi ne verdi .. hastaliktandir dedim ama icim icimi yedi ..
yavastan girdik ek gidalara .. 
gece saat basi uyanmalarina karsi doktorumuzun onerisiyle 180 mg mamada verdik gunde bir kez olmak sartiyla ama nafile ..
gece 11:30 ilk yatis
1 civarlari ilk uyanis meme
1:30  ikinci meme
2 yada 2:30 civarlari 3. meme
saat 3 civari 4. meme 
saat 4 civari artik pes edis ve yatagimiza yatiriyorum ve yarim saate kalkan bebe sabah 8 e kadar gozunu acmiyor 
eger aksamdan yanima alirsam kesintisiz 6 saat uyudugunu biliyorum .. 
ne yapmaliyim bilmiyorum artik bu uyku duzensizliklerini ?
iki hafta oncesine kadar hersey yolunda giderken, biraz 1 haftalik yatili misafirlerimizden, biraz dis cikarma sancilarindan, biraz benim misafirler yuzunden istemeyerekde olsa emzirip direk babaya paslamamdan sanirim artik resmen yapisti bana .. gunduz uykularina bile yatagina koyar koymaz kendi kendine uykuya dalan yavrucak yanina uzanmassam asla uyumuyor ..
yorgunum bitkinim uykusuzum ...
postumu okuyan blogdaslarim lutfen bana bir akil bi cozum bi deneyim ben bu yavrucaga yatagini yeniden nasil sevdirebilirim ?






4 yorum:

  1. Canim oncelikle zor isin seni cok iyi anliyorum cunku ogullarimiz ayni ay dogmuslar. Aralarinda 1 hafta var sanirsam 20 agustos Cihan. Saydiklarinin hepsi bizdede gecerli. kilosu dusuk 6.880. kg. Neredeyse hic almamis. 4 ayliktan bu yana yani 300 gr. anca almis. Ben de sutumun yetmedigini dusundum, senin dedigin gibi slk araliklarla uyaniyordu. Artik bunyemde kaldirmamaya basladi, bende biberon mamasi verdim. Nestlé,nin bon départ'i var. Ondan veriyorum ama emzirdikten sonra. Daha kati gidayi kabul etmiyor. Iki kasik ya aliyor ya almiyr. BU sisteme basladigimdan beri 11 'de uyuyor 6 da kalkiyor sonra sadece emziriyorum, yanima aliyorum 7 gibi geri yatiyoruz 9 bucukda kalkiyor. Gun icindede emzirmelerden sonra mama veriyorum. Sen de bence benimki gibi yap. Cocugumun ac kalmasi daha kotu, zaten 6 ay sadece emzirdik. Yani icin rahat olsun.

    YanıtlaSil
  2. tesekkur ederim gulcum icime soguk bi su serptin desem yeridir ;))
    inan kafam karma karisik icimden geldigi gibi davraniyim diyorum her kafadan bir ses cikiyor .. cocugu olanda konusuyor olmayanda ..
    gecenlerde bir teyze oglumun agzina recel veriyor hemde gozumun icine baka baka veriyorsun demi ek gida diyor ek gida veriyorum ama sekerli tuzlu asitli seyleri vermiyorum hamur isleri vermiyorum dedim ... sinirli sinirli
    bebisi aldim kucagindan
    bende 4 tane buyuttum dedi seslenmedim
    buyuttugu cocuklarin ucude 20 yas civarlari ve asiri sekilde sisman, bir tanesi zayif bende onu bildim bileli rejimde kizcagiz
    iste diyceksin gucenecek
    cevremde bu tur insanlardan cok var gul inan
    biktim cok bilmislerden bilmisliklerinden :(
    gecen biriside artik zamane anneleride sutum yetmiyora siginmiyorlarmi cildiriyorum dedi ..
    bende bebegim 4. ayindan beri bir gram bile almadi ayda en az 150 gram almasi gerekiyormus dedim
    sen doktorlara bakma dedi
    ya sabir dedim icimden
    zaman zaman kendimi cok suclu hissettiriyorlar bana sanki iyi bir anne olamiyorum gibi geliyor ..

    YanıtlaSil
  3. iyki Tr'de degilsin o zaman daha kotu olurdun :) Ayni seyler benim icinde gecerli, burada bir arkadas var 3. cocugu dogurdu. Cocukla cihan arasinda 11 gun var cocuk simdi 10 kilo oldu. Ama gorsen nasil sisman duruyor. Ben artik agzimi acmiyorum. Cocuga vermedgi sey kalmadi. patates kizartmasindan tut, recele, yumurtadan cikolataya, pasta kremasi bile veriyor. Yok neymis cani cekermis. Ben guldum gectim. Ama benim huyumuda anladi. BIrkeresinde Cihana vermeye yeltendi ben sert cikistim. Ben dedim, kitabina gore cocuk buyutuyorum, buyuklerden duyduklarimi dinlemiyorum. Kitaptada 2 yasina kadar tuzlu, tatli, kizartma turu seyler vermeyin diyor. Aman nolcak ki diyor. Bende obez olur dedim. Cocuk daha 6 aylik, bunca seyi nasil hazmedecek o kucucuk midesi. Yok neymis yiyormus. Bana verseler cikolatayi butun gun bende yerim. Benden sana tavsiye, ( yasin kac bu arada ;)) kimseyi dinleme, yani mantikli konusanlari dinle, ama ben 4 cocuk buyuttum 10 cocuk buyuttum inan onemli degil. Onemli olan duzgun, saglikli bir cocuk buyutmek. Vahap demisdi, cocugu saglikli beslemek zeka gelisimini bile etkiliyormus. Ay cok uzun oldu. Sut yetmeme olayida dogru, yetmeyebiliyor, doymuyor. Hem sen sutu tamamen kesmeyeceksinki, ek biberon mamasindan birsey olmaz. Burada dogar dogmaz veriyorlar. Biz yine 6 ay emzirdik. Yani denildigi gibi ilk 6 ay cok onemli, sonrasnda zaten anne sutu o kadar etkili olmuyor ama yine devam etmeli.

    YanıtlaSil
  4. sagol canim yorumlarin bana cok iyi geliyor ..
    ben 26 yasindayim
    cok uzun sure bekledik bu bebisi daha dogrusu bebek karari vermek icin cok uzun sure bekledik
    hersey tam olsun dedik
    cok iyi yetistirelim hic bir seyi eksik olmasin istedik .. ama insani insana birakmiyorlar
    her kafadan ayri bir ses ..
    bende senin gibi yapmayi dusunuyorum
    zaten sebzelere ve meyve purelerine yavastan basladik
    emzirdikten sonrada ara ara mama vericem az az ..
    insallah bu ay bari biraz kilo alir ..

    YanıtlaSil